Facebook

SAROKTISZTÍTÓ BERENDEZÉSRE INTEGRÁLT SPECIÁLIS ABLAKPÁNT FÚRÓ BERENDEZÉS FEJLESZTÉSE

 

A pályázat rövid leírása

Az Ablakgyár Tatabánya Kft. közel 50,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 80 millió forint összköltségvetésű beruházásból egy világújdonságot jelentő berendezés valósul meg.

A pályázat megvalósulásának jelenlegi állása

A gyártástechnológia menetét alaposan végiggondolva a szakemberek a pántfuratok előállításának módjában látták a komoly fejlődés lehetőségét. Így az Ablakgyár Tatabánya Kft. szakemberei egy saroktisztítóra integrált speciális ablakpánt fúró berendezés előállításán kezdtek el dolgozni.

Ez a fejlesztés tizedére csökkentené a pántfuratok elkészítésének munkaidejét, ezzel növelve a nyílászáró gyártás hatékonyságát. A pántfúró berendezés a nyílászáró gyártás hazai és nemzetközi piacán is újdonságot jelent.

Jelenleg a tervezés olyan szinten áll, hogy elő van készítve az összeépítéshez szükséges minden olyan vázlat és dokumentáció, amiből már lehetséges egy komplett struktúra megrajzolása majd kézen fogható műhelyrajzok készítése.

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd